Facebook Akan Ditutup? Haha!

Korang semua mesti ada Account Facebook kan? Dalam Masa 2 tahun ini, Facebook telah menjadi kegilaan manusia di Malaysia pada setiap peringkat umur!

Korang jugak mesti pernah dengar cerita yang Facebook akan Ditutup 15 Mac? 30 Mac? Hahaha! Mungkin Benar.. Tapi Karut!

Yang benar, Facebook mungkin ditutup kerana Pengasas Facebook, Mark Zuckerberg
menghadapi tekanan akibat menguruskan Facebook dan mendapat kritikan dari Ahli-Ahli Keamanan Dunia. Baca petikan dibawah
yang dipetik Dari www.gugling.com..
"Facebook yang kini memiliki lebih dari 400juta anggota, mendapat kritikan pedas dari ahli-ahli kemanan. Bagaimana tidak, seseorang dengan mudah bisa mengakses detail seperti tempat tinggal, nombor telepon hingga daftar teman. Apakah pengakuan Marck yang akan memperbaiki bahaya di sistem keamanan Facebook menjawab isu penutupan Facebook? Benarkah Facebook akan ditutup?"

Dan yang tidak benar ialah, Mesej yang disampaikan melalui surat berantai yang di post melalui chat system yang ada pada Facebook. Saya tidak sempat nk copy surat berantai yang dihantar pada saya. Bunyi dia lebih kurang begini :-
"Facebook akan ditutup pada 15 mac 2011, sila hantar mesej ini pada 15 kawan anda untuk membuktikan yang anda masih active, jika anda tidak berbuat demikian, account anda akan ditutup secara automatic bagi mengurangkan penggunaan ruang "

hahahahhahaha! sapa percaya benda ni... adeh... Bukan bangang... tapi bingung ja...

Bagi anda... adakah anda rasa Facebook akan ditutup?
Bagi saya tidak! Mungkin laman ini boleh menjatuhkan seseorang dan sesebuah negara atau kerajaan. Tetapi laman ini lah yang akan membuatkan kita saling berhubung dengan Manusia lain yang ada dalam muka bumi ini. Laman ini juga memberi kita peluang untuk mengenali dunia secara tak lansung... Mark Zuckerberg, Seorang yang kreative, Dia akan mencari jalan untuk tidak menutup facebook. Dan cara untuk Facebook terus aktif dan tidak memberi tekanan pada Mark Zuckerberg ialah dengan Menjual Facebook Kepada mana-mana syarikat yang berminat untuk mentadbir facebook...

Adakah Facebook akan benar2 tutup bagi anda?????


"Nothing Perfect In This World"

8 comments

haha.......edop membohsan lah...kalo tada fb! huhuhu. ....

yeah.. for sure..... tapi myspace ngn friendster kan ada lagi.. hehehe..

heheheh.. gud! jd setialah.. hahaha.. sbb nanti akan kuar yang baru mcm fb gak.. buatan malaysia... eheheheheeh... n buatan Jitra!

xkan dia tutup nyer....
3.5 bil kot dia nye income....
ahahahah

klo dia tutup dia manusia ngok...
tutup periuk nasi sendiri

hahahah.. idup dia makin sengsara kot skarang dengan tekanan.. org cam dia maybe tak pentingkan duit.. agpon.. dia dah kaya... kalo benti pon... sampai mati pon tak abeh duit dia.. eheheh

Suggestion or Review are Welcome
EmoticonEmoticon

Extra Information

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...