Badge untuk Geng Blogger Politeknik 1 Malaysia!

Assalamualaikum!! stelah lama menyepi sbb aku tak rasa ada benda penting yang perlu aku post! yeeehaaa! so arini aku rasa cam ada benda penting yang perlu aku post untuk Sebuah group Blogger yang mengumpulkkan blogger2 politeknik! whoaa! ni dia... Geng Blogger Politeknik 1Malaysia!  sblom ni aku penah wat untuk poli aku.. skang aku wat untuk poli seluruh malaysia! walaweh! meh kita tengok mcm mana badge tu...



Aku wat kecik sbb.. nk bg loading cepat n tak brapa nk semak dalam page kita tu.. heee~Sorry la kan kalau tak elok.. ni ja yang mampu aku wat! hahaha... ala.. benda leh tukaq2.. nati kita tukaq gamaq len plak kan? hahahaha.. pakai dulu sampai boring! ahahahahah...

Cara nk buh benda alah ni kat belog korang :

Kalau Korang Guna Custom Layout yang korang amik dri web lain :
Copy Code yang korang nak-->Masuk bahagian design-->Then amik edit HTML-->click expand Widget Templates-->tekan Ctrl+F-->Taip </head> -->pastu paste kan bawah </head> -->save!

Kalau Korang guna layout Dari blogger :
Copy Code yang korang nak-->Masuk bahagian design-->Then amik edit HTML-->click expand Widget Templates-->tekan Ctrl+F-->Taip </body> -->pastu paste kan atas </body> -->save!

Berikut adalah Position2 Button badge ni yang kowank boleh pilih!

Top-Left




Bottom-Left






Top-Right






Bottom-Right



Kalau ada apa2... jangan segan silu untuk bertanya Di komen atau Shoutbox!

Kalau tak jadi, Sila Refer Post ini.. Masalah Button!

Kepada Admin gengBlogger Politeknik :

Sila Download file Notepad ini untuk mengambil code html yang telah saya sediakan. anda cuma perlua paste pada edit html untuk newpost. Terima kasih.

*Download Notepad File*


"Nothing Perfect In This World"

9 comments

cantikkkk
hidup politeknik...hidup GBP1M

cantikk... syiqa da amek...so sweet

smart, cun, terbaik, hebat dan lain-lain lagi.. terima kasih!

Nice Bro.... wa dah sebat satu... heheh

lik3 !! jom, kita tingkatkan lagi ukhwah blogger politeknik malaysia !!!

i dah folow u, t free folow me back ok. TQ

macam mana nak buat macam kat sebelah tu ada 2 badge

Suggestion or Review are Welcome
EmoticonEmoticon

Extra Information

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...