How To Change Your Blogspot Domain to CO.CC Domain

Assalammualaikum dan slamat sejahtera!!! hahahahahhaah... sekian lama menyepi.. aku pi bertapa kat gunung jerai selama  7 ari.. 7 malam untuk mendapatkan secebis ilmu... hahaha! Akhirnya.. aku berjaya mendalami ilmu tersebut! hahahah.. usha blog aku.. dulu... URL dia... http://farhanfuad.blogspot.com...... skang ni... http://www.farhanfuad.co.cc!! cool kan? kowank nk wat tak? aku nk share ni!! hahahaha..

ok skang... ikut btol2 cakap aku! wink2!! heeeeeee~

ok.. step 1... kowank masuk klik URL ni... https://www.co.cc/regist/regist_account.php

ok step ke 2... tengok gamaq ni....
ok skang kowank isi form ni.. pastu tekan continue! huhuhu...

step yang ke 3 lak...
kat sini retype blik yer pasword korang n isi word verification tu...

step ke 4..

ok! kat sini korang kena pikir or pakai larh url depan blog kowank.. mcm aku.. yang asal aku punya farhanfuad.blogspot.com kepada www.farhanfuad.co.cc! hahah.. kalau tak leh.. kowank back la page tu keyh? pilih la perkataan yang len yang besh2! ahahaha... pastu kowank klik check available keyh!

step ke 5...
ok! kat sini aku dah dapat.... then klik continue registration.....

step ke 6....
page ni akan muncul.. kowank kena login skali lagi untuk security! hah! cangak ag! isi je la.. pastu tenkan sign in kat bawah tu.. hahahha!

step ke 7...
ok.. kat sini just nk gtau url kowank tu dah terregister! hahaha... boleh lagutu? tekat set up kat bawah tu keyh...

step ke 8...
masuk page ni plak! kat sini.. just tekat set up keyh! heeeeeeeee~

step ke 9...
ok2... maybe keadaan menjadi lebih kompleks... skang kowank cari 2.zone record.. and klik ja! pastu akan muncul form mcm dlm pic... kowank just isi je k! isi sebijik mcm aku wat... kecuali... URL korang tu.. jngn la guna www.cubaan.co.cc plak.. guna yang kowank larh.. tpi yang len2 tu.. kowank kena amik sebijk mcm aku... pastu klik set up trus.. yang nk kena tick tu.. takyah tick... wat taktau ja.. hahah..

step ke 10...
ok... pas kowank klik set up td.. tengok balik.. dah muncul dlm list dah apa yang kowank tulis td.. hahahahahaahahaha...... takat ni ja kat .co.cc...... kowank dah settle bab register url baru korang!! jeng3! skang cara untuk install dalam blogger korang plak.. jum kita tengok!

step 11.....
ok skang.. masuk kat dashboard korang... korang amik setting... hehehe... pastu amik pulishing... dan korang klik custom domain.. sila tengok gambar kalau tak paham...

step 12
ok! akan muncul lak page ni.. skang kowank klik larh bahagian yang aku dah highlight kan ngn kotak merah tu di dalam gamaq... hahaha....

step 13...
ok. skang apa yang perlu kowank buat... jsut isi bahagian Domain tu ngn doamn korang... n isi word verification! tu ja.. takyah duk gatai2 tngn nk kacau menda len.... pastu save...

step 14...
ok... still lg kat page tu,... lepas kowank save... kowank akan nampak satu kotak untuk korang tick... ha! tick kotak tu.. pastu isi word verification dan save!

step 15...
heeeee! apa lagi! kowank dah settle! time to show off arURL kowank ngn membe2 kowank yg len.. haha.. slamat mencuba! wink2! heeeeee~

nantikan ye tutorial2 yang lagi besh! keep following me keyh! hahahk!

"Nothing Perfect In This World"

7 comments

bro terima kasih bnyak2 !!...bangga plak aku pkai domain nih,,ahahahah

one year free.
after 1 year we have 2 pay ka boss??

then knp aku ada prob dgn nuffnang aku plak??

I am sure this article has touched all the internet
visitors, its really really pleasant article on building up new website.


My weblog :: voyance en direct

Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's simple, yet effective.

A lot οf times it's challenging to get that "perfect balance" between usability and visual appeal. I must say that you've
done a аmazing jоb with this. In adԁitiоn, the
blog loadѕ ѵery fаst foг me on Sаfari.

Exсellent Вlog!

Vіsit my website - Disque Dur ssd

It's a shame you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this superb blog! I suppose for now i'll settle for book-marking
and adding your RSS feed to my Google account.
I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group.
Talk soon!

My page ... maquillage pas cher

ceгtainly lіke youг website howeνеr you nеed tο test the spellіng οn quitе
a fеw of your poѕts. А numbег of them are
гife with ѕρelling рroblems anԁ I in finding it νery bothеrѕome tо tеll thе reаlity nеvertheless I'll surely come again again.

Feel free to surf to my blog; devis peinture

Suggestion or Review are Welcome
EmoticonEmoticon

Extra Information

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...