Facebook Status Tag Remove and Prevent

Assalammualaikum! hahaha! tiba2 je kan? dah 2 mggu la kot tak updtae... malas~ ok aku nk cepat2 ni sbb ngah kija skang..

Ok harini aku akan cakap pasal Masalah yang melanda kat FB skarang ni.. malas cita panjang2.. just tengok gamaq ni...

Mesti korang pon biasa kena tag ka? ok kat sini aka 3 situasi yang aku nk sembang mai...

1. Hampa jadi mangsa tag! ok.. solution dia  :  PRIVACY SETTING > HOW TAG WORKS > N THEN "CLICK kat
TAG REVIEW KLIK ENABLE. 

Apa yang akan jadi adalah.. bila org tag hampa.. hampa nk kena approve dulu.. baru muncul kat wall/timeline hampa tuh....

2. Hampa pemangsa tag! maksudnya hampa yang tag org dlm status hampa duk invite tu invite ni.. ok kalau base on gambaq kat atas.. secara logic nya benda2 tu ada Applikasi yang terdapat dalam facebook. contoh, MyBFF, Top Friend, and mcm2 lg.. tengok balik gambaq tu.. ia adalah seangkatan dengan apps2 yang disebut. ia adalah "Facebook Profile stalker". 
Kesimnpulan disini, ia bukanlah VIRUS! kerana anda tidak perlu mendownload apa2...
tetapi! ia berjangkit melalui kebenaran anda sendiri! mcm mana?

ok, Bila kita 1st time nak main poker, pool or masuk application yang dlm fb, diarang akan mintak kebenaran right? ALLOW or not! Setengah orang dia tak baca n terus allow ja. Tolong berhati2.. 

Bila anda Allow application tersebut bermaksud anda membenarkan applikasi tersebut post, update or tag kawan anda di status anda.. 
saya ulang lagi sekali.. ini bukan VIRUS!

HOT :  Kalau anda dijangkiti sila ke ACCOUNT SETTING->APPS-> DAN BUANG SEMUA APPS YANG ANDA TAK GUNA KECUALI GAME YANG POPULAR SAHAJA!

dan masalah akan selesai. dimana apps tu takkan post dah sbb apss tu dah tadak hak nk post di wall anda.

dan lagi satu sila tengok bahagian extension browser anda untuk langkah berjaga2...

3. Langkah berjaga2.. Apabila anda di tag ataw sesutu dipost di wall anda dlm keadaan yang mengcurigakan, maka anda hendaklah TIDAK KLIK AKAN LINK tersebut! 

Sekian dari saya... :)

"Nothing Perfect In This World"

Suggestion or Review are Welcome
EmoticonEmoticon

Extra Information

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...