Button For PSP!

Assalamualaikum! ok arini aku baru terasa rajin and baru nk bosan! hahaha.. taktau apa nk buat.. setelah lama tak bukak blog... bukak2 tengok ada 1 komen! whoaa.. 1 ja.. x byk.. blog kami x la popular.. :-(
Ok komen ni datang dari sorang yang bernama REYZAL.. bila aku klik nama dia.. tak leh Masuk larr... haizz... komen dia tengok gamaq bawah ni..
Klik Untuk BesarKan
Ok Untuk pengetahuan korang, Aritu aku dah secara rajinnya tolong design Widget untuk PSP.. hehe.. yang tu yang flash.. cr tengok ni...



Kalau nk amik klik Sini!

Okes! Kali ni yang aku buat ada Floating Badge! whoa.. ok kalau korang perasan. ada badge yang menyatakan aku blogger POLIMAS kan? hehehe. ok. benda tu yang aku buat pon untuk PSP... usha ni..

Sorry la kalau x elok. Tapi aku dah cuba sedaya upaya aku.. Korang bleh2 la amik and try kalau berminat.. x minat? tak suka? no hal bro... aku x paksa.. aku wat sbb hobi ja.. hehehe... so kalau korang nak pakai.. korang tengok2 lah kat bawah ni k?

Cara nk buh benda alah ni kat belog korang :

Kalau Korang Guna Custom Layout yang korang amik dri web lain :
Copy Code yang korang nak-->Masuk bahagian design-->Then amik edit HTML-->click expand Widget Templates-->tekan Ctrl+F-->Taip </head> -->pastu paste kan bawah </head> -->save!

Kalau Korang guna layout Dari blogger :
Copy Code yang korang nak-->Masuk bahagian design-->Then amik edit HTML-->click expand Widget Templates-->tekan Ctrl+F-->Taip </body> -->pastu paste kan atas </body> -->save!

Berikut adalah Position2 Button badge ni yang kowank boleh pilih!

Top-Left

Bottom-Left



Top-Right



Bottom-Right

Kalau ada apa2... jangan segan silu untuk bertanya Di komen atau Cbox!

Dan lagi satu, aku ada create Directory page untuk korang.. aku harap Admin group Blogger PSP dapat contact aku secepat Mungkin.

Kalau tak jadi, Sila Refer Post ini.. Masalah Button!

"Nothing Perfect In This World"

2 comments

thanks bro for this button,i appriciate your effort...sbnarnya ada pembetulan,nama sy bkn reyzal tp ryzal...ney blog saya..(ryzalpandan.blogspot.com)...harap dpt kongsi lebih banyak pengetahuan lg lepas ney k...thanks

pergh. untung lhaaa pandai buat kann :D

Suggestion or Review are Welcome
EmoticonEmoticon

Extra Information

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...