Cara Upload gambar kedalam Iphone

 Assalammualaikum. Okat post ni adalah khas kepada seorang kawan say Nurhabishah. Post ini adalah tutorial untuk mengunakn itune bagi tujuan transfer gambar dari laptop kedalam iphone.

Langkah 1
Click Untuk Besarkan
 Ok lihat gambar ini, Masuk ke laman http://www.apple.com/itunes/download/ dan tekan download now seperti yang tertera.

Langkah 2
Selepas tamat download, Install. Mohon untuk tekan next,next dan next seterusnya tanpa ragu sehingga siap install.

Langkah 3
Pilih device anda di bar sebelah kiri itune tersebut.


Langkah 4

Kembali kepada laptop/pc anda, pergi ke MY DOCUMENT... dan pilih folder My picture. Dan Create satu Folder Kosong bernama IphonePhoto. Kemudian letakkan gambar yang hendak diupload kedalam iphone.


Langkah 5
Lihat pada gambar dan anda akan nampak line merah. Klik pada Photo di bar atas terlebih dahulu, kemudian klik Sync, kemudian klik choose Folder.

Langkah 6
kemudia pilih folder yang anda buat. tekan ok.

Langkah 7
melihat kepada gambar diatas, anda perlu klik Apply, Kemudian akan muncul button Sync selepas Apply.

SELAMAT MENCUBA.


"Nothing Perfect In This World"

6 comments

Camane nk download dr iphone ke pc plak?same jer ker?

cmne kt itunes tu xde tab photos??huhu sy buntu la..

nk copy lagu2 dri pc ke iphone mcm mna erk...tak pandailah

This comment has been removed by a blog administrator.

Tq bos.. gud info

Suggestion or Review are Welcome
EmoticonEmoticon

Extra Information

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...